Parkieten kweken.

Uw hobby, mijn hobby!


Nogmaals welkom.

Mijn beknopte vogelbiografie.

Hallo. Ik ben Willie en mijn ringjaar is 1963. Al jaren lang kweek ik Engelse grasparkieten en kuifparkieten. Ik ben lid van de NBVV en de NGC. Eigenlijk ben ik besmet geraakt met het vogelvirus door mijn vader. Die had thuis in de tuin een buitenvolière met wat kleine grasparkieten. Als kind vond ik dat al prachtig. Toen ik mijn rijbewijs behaalde ging ik regelmatig samen met mijn vader naar shows. Tsja, en toen maar besloten om een tweetal Engelse grasparkieten aan te schaffen. En van het één kwam het ander. Inmiddels is de hobby aardig uitgebreid met een 100-tal parkieten in mijn hok. Dagelijks breng ik hier minimaal een uur door. Voeren, water geven, observeren en natuurlijk schoonmaken.

Mijn vogels zijn in de loop der jaren allemaal afkomstig van topkwekers uit Nederland, België en Duitsland. Ik heb regelmatig kwekers uit binnen- en buitenland bezocht. En menigmaal kwam ik weer met gekochte vogels thuis. Soms een top, soms een flop. Momenteel koop ik eigenlijk nog maar bij twee kwekers regelmatig een vogel erbij. Dit om de kwaliteit van mijn vogels te verbeteren.

Met die kwaliteit ben ik momenteel tevreden. Ik vind zelf dat ik aardige vogels heb. Een goed formaat, aardige koppen en een diverse bevedering. Natuurlijk kan het nog beter maar daar zal ik zelf via een gerichte kweek voor moeten zorgen. Tenslotte kun je niet oneindig vogels blijven kopen.

Man. Dubbelfactorig Spangle.


Man. Cinnamon kobalt.


Man. Hemelsblauw.